En heldag i Yokohama!

1 år & 9 månader igår med min man, tiden går fort. Vi båda hade ledigt så vi tog tillfället i akt och tog bilen till Yokohama, Kanagawa. Det skulle kanske regna vilket gjorde oss lite oroliga men vi hade tur med vädret, strålande sol och över 30 grader varmt.



Först begav vi oss till "China Town", besökte ett tempel, käkade kinamat, åt glass och köpte par-mobilsmycken (jättesöta pandor).
 



 


Sen gick vi till "Red Brick Warehouse" och strosade där inne ett tag. Efter de traskade runder vid hamnen. Vet inte om det beror på att jag är från en hamnstad (Helsingborg) men jag älskar verkligen doften av hav. 
 


















Det blev en liten sväng inne på ett köpcenter innan vi begav oss vidare. En butik som heter "Village Vanguard" fanns där och det är alltid kul att kolla vad dom har för skoj. Vi lullade runder därinne i ca 1 timme och hittade massa kul (vill ha ett Sailor Moon skal!)
 


Efteråt gick vi till "Cosmo World", en nöjespark, för vi hade kvar biljetter från förra året (biljetterna är giltiga 1 år). Vi var oroliga för regnet för vi ville åka berg-och-dalbanan men eftersom det var kalasväder var de ju inga problem, trodde vi. Tydligen hade den stått stilla hela dagen för någon koll eller så, så det blev inget åkande på den. Antar att "Herr Otur" var tvungen att sticka fram huvudet lite och strö lite otur på mig i alla fall. 
 




Takuya tyckte vi skulle åka スーパープラネット (Super Planet), trots att vi båda blir lätt åksjuka. Jag gav med mig efter ett tag, kanske blivit mindre känslig med åren? Usch vad fel jag hade. Efteråt fick Takuya hjälpa mig till närmsta bänk för jag var yr och jätteillamående, sen slutade jag upp med att ligga i hans knä med en vattenflaska till bästa vän. Han blev tydligen också yr och vi bestämde oss för aldrig mer! Man lär sig av sina misstag.
 




Innan vi begav oss hemåt gick vi och käkade på "Last", en amerikansk restaurang. Vi hade superfin utsikt och maten var jättegod. Vi beställde deras 2-personers meny men det var alldeles för mycket mat. Men det får man väl ta när man äter amerikanskt..
 





Eftersom Takuya körde blev det alkoholfritt för honom och jag kände först inte för alkohol så det gjorde jag med. Alkoholfria drinkar är verkligen underskattade! MUMS!




Men sen såg jag att dom hade "Frozen Strawberry Daiquiri" på menyn och kunde inte låta bli. En av mina favoriter och sist jag drack en var i Turkiet för 4 år sen. Trodde den skulle vara nått sådär lik eftersom dom hade ordentliga drinkar i menyn överlag men blev sjukt besviken. Jordgubbssmaken var som jordgubbskräm från ICA, alldeles förmycket romsmak och den var inte "frozen" utan mer som något "halvsmält" trams. Nej, den tyckte jag inte om. Vill man ha den ordentligt gjord får jag väl helt enkelt göra den själv nästa gång..

Sen bar det hemåt och det var slutet på en jättemysig heldags-dejt!