Tsukiji Fish Market

I Lördags åkte jag med skolan till Tsukiji för att kolla runt på fiskmarknaden. En av mina kurser jag läser är Japans Historia och vår lärare tyckte vi skulle åka dit. Inget jag klagar över eftersom efter att ha bott i Tokyo i snart 6 år och inte varit där så var det på tiden.

Jag var ju dock förkyld som en åsna och snörvalde mig dit i 30 graders värme.

På väg till mötesplatsen gick jag förbi ett helt enormt buddist tempel.



Väl inne i fiskmarkanden var det trångt, fuktigt och luktade fisk (inte för det var något oväntat).





Den här tonfisken var över 1 meter och vägde ca 80 kg! 


Vi gick till ett litet Shinto tempel också som låg i närheten.










Efter rundturen i marknaden och en liten lektion om Tsukiji's historia fick vi 1 timmes egen tid så då passade jag på att gå runt i den "öppna" marknaden som låg runtomkring.





  



Jag tycker det är sjukt löjligt med japaner och deras "märkes" frukter, 50 gram körsbär för 13.000 yen (ca 900 kr!!!). Hatar att frukt är så dyrt och allt ska vara det här tramset med "Det här märket på frukten ska det vara annars kan de va". Helt seriöst, GE MIG BILLIG VANLIG FRUKT!

Första gången jag sett "Vita Jordgubbar" och självklart kostade 36 stycken 2000 yen (ca 140 kr).


Sen var det dags för lunch och ja, jag vet att jag ser helt förstörd ut. Det var jag också, slutdiskuterat. Är glad att maten smakade något i alla fall för OJ vad gott det var!

Det där "svarta" konstiga är Makrill med miso som kokats i 7 timmar så man till och med kunde äta benen för dom var så mjuka. Maten var jättegod och efteråt begav jag mig hem och kurerade mig.